Bananenbrood met je favoriete koffie

Bananenbrood met je favoriete koffie

Maak een Bananenbrood met je favoriete koffie!

Begin jij je dag ook altijd eerst met een heerlijk kopje koffie en herken jij het dat je altijd wat tijd te kort komt in de ochtend om rustig te ontbijten? Dan hebben wij echt het perfecte recept voor een super lekker ontbijt. Lees snel verder.

Je kan dit recept van te voren maken en zelfs invriezen dan hoef je alleen 's avonds even een plakje uit de vriezer te halen zodat je 's ochtend heerlijk kan genieten van je ontbijt en je favoriete koffie. 😊

Benieuwd hoe we deze overheerlijke bananenbrood met koffie en chocolade maken?

Wij hebben de bananenbrood gemaakt met onze melange CoffeeMeister Dark Roast. Een mooie 100% arabica koffie met een smaak van volle chocolade. Klinkt nu al lekker toch? Je kan ook de Nespresso compatible capsules Dark Roast van CoffeeMeister gebruiken.

Wat heb je nodig:

  • 1 cakevorm
  • 1 pannetje
  • 15 minuten bereiding
  • 45 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 2 el kokosolie
  • 5 rijpe bananen
  • 200 gram speltmeel
  • 2 eieren
  • 4 el honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 80 ml espresso
  • 1 handje pecannoten
  • 50 gram chocolade

En zo maak je deze overheerlijke bananenbrood met koffie:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur.
  3. Doe 4 bananen in een keukenmachine, samen met het speltmeel, de eieren, de honing, het bakpoeder, de espresso's en de gesmolten kokosolie. Vermaal de ingrediënten tot een glad beslag.
  4. Voeg ook het handje pecannoten toe aan het beslag en maal nog even kort, zodat je een beetje een crunch houdt.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag hierin.
  6. Snijd de overige banaan in de lengte doormidden en duw in de bovenkant van het bananenbrood.
  7. Zet de cakevorm in de oven en bak hem in 45 minuten gaar.
  8. Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster.
  9. Smelt de pure chocolade au bain-marie (in een kom boven een pannetje met kokend water) en drizzle de gesmolten chocolade dan over de bovenkant van het bananenbrood.
  10. Zet het bananenbrood in de koelkast totdat de chocolade helemaal uitgehard is, snijd hem dan in plakken en serveer! Tip: Vergeet niet om er een heerlijke bakje koffie bij te drinken 😊

Enjoy!

Andere artikelen

0 reacties

Laat een reactie achter