Collectie: Cafeïnevrije koffie

1 producten

Sort by

Sort by

  • UITGELICHT
  • BEST VERKOPENDE
  • ALFABETISCH: A-Z
  • ALFABETISCH: Z-A
  • PRIJS: LAAG NAAR HOOG
  • PRIJS: HOOG NAAR LAAG
  • DATUM: OUD NAAR NIEUW
  • DATUM: NIEUW NAAR OUD
SORT
  • UITGELICHT
  • BEST VERKOPENDE
  • ALFABETISCH: A-Z
  • ALFABETISCH: Z-A
  • PRIJS: LAAG NAAR HOOG
  • PRIJS: HOOG NAAR LAAG
  • DATUM: OUD NAAR NIEUW
  • DATUM: NIEUW NAAR OUD

Is Decafé koffie net zo gezond als koffie met cafeïne?

Het antwoord is ja, cafeïnevrije koffie is net zo lekker en gezond, want ook cafeïnevrije koffie bevat gezonde antioxidanten. Sommige mensen kunnen niet zo goed tegen cafeïne, ze worden er onrustig van of kunnen slecht slapen na een heerlijk bakje koffie. En daarvoor heeft CoffeeMeister nu ook van de merken Café De Origen Decaf snelfilter en Barzini Decaf koffiebonen in het assortiment.

Wat is decafé koffie?

Alle koffiebonen bevatten cafeïne. Belangrijk voor cafeïnevrije koffie is dat de groene koffiebonen worden gedecafeïneerd. Voor het decafeïneren bevat koffie ongeveer tussen de 1 en 2,5% cafeïne. Na de behandeling blijft er ongeveer 0,1% in de koffie achter. 

Hoeveel cafeïne zit er in 1 kopje koffie?

In een normaal kopje koffie zit ongeveer 75mg cafeïne en in cafeïnevrije kop koffie 3 mg.

Hoe wordt de cafeïne uit de koffieboon gehaald?

Hier zijn 2 verschillende methodes voor, namelijk de CO2 methode en de DCM methode. Voor Cafe de Origen Decaf snelfilter gebruiken we de CO2 methode. Deze methode wordt het vaakst gebruikt bij Fairtrade en Biologisch gecertificeerde koffie. Hier worden de ongebrande koffiebonen onder druk met vloeibare CO2 gespoeld om de cafeïne op te lossen. Ten slotte verdampt de CO2 waardoor de pure cafeïne overblijft. Met de CO2 methode behouden de koffiebonen alle aroma’s en smaak.

Voor Barzini Decaf koffiebonen gebruiken we de DCM methode. Hier worden de koffiebonen vochtig gemaakt met water en geweekt in een extractiemiddel speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie. Dit proces wordt meerdere malen herhaald. Als de cafeïne is opgelost worden de bonen met warme lucht gedroogd en met koude lucht gekoeld.