Over CoffeeMeister

CoffeeMeister. Jouw online koffiewinkel.

coffeemeister.nl is jouw webwinkel voor koffie. Bij CoffeeMeister koop je de lekkerste koffie voor de beste prijs.
CoffeeMeister is een initiatief van de merken Barzini, Café de Origen, Manetti, Redbeans, Roots en Tribes. Via dit platform verkopen wij onze koffiemerken direct vanuit onze branderij aan consumenten.

- De lekkerste koffie voor de beste prijs
- Keuze uit meer dan 60 koffieproducten
- Altijd lekkere koffie in huis, van horecakwaliteit
- Binnen 2 werkdagen geleverd
- Gratis levering (vanaf 40 euro)
- 100% kwaliteitsgarantie
- Telefonische helpdesk
- Meester in kwaliteit
- Meester in prijs
- Meester in aanbod
- Meester in duurzaamheid

Meester in kwaliteit
Even voorstellen: Wij zijn CoffeeMeister. Wij geloven oprecht dat koffie veel lekkerder kan. Onze droom: heel Nederland laten genieten van echt goede koffie. Lekkere, duurzame koffie, gemaakt van handgeplukte bonen. Het summum van smaak bereikbaar voor iedereen.

Wij raken eigenlijk nooit uitgepraat over koffie. Je zou het een uit de hand gelopen hobby kunnen noemen. Of een (gezonde) obsessie. Want koffie kan altijd weer lekkerder. De Italianen weten dat als geen ander. Maar ook bij ons stroomt wat bruin goud door de aderen. Wij geloven dat met een beetje aandacht iedereen nog veel meer kan genieten van koffie.

Oorsprong
Al onze koffies hebben hun eigen verhaal en wij ontwikkelen voor elk een uitgekiende melange en brandproces. Wij beoordelen iedere levering en iedere oogst even kritisch, want geen levering is hetzelfde.

Koffie ontleent veel van z'n smaak aan de condities en de regio waarin ze groeit, net als wijn. Iedere regio heeft unieke eigenschappen, waaronder de temperatuur van de bodem, de hoogte van de koffieplantage en de hoeveelheid regen en zon – die factoren bepalen uiteindelijk de smaak.

Koffie wordt verbouwd in bijna alle landen rondom de evenaar. Globaal ligt de grens rond de 25ste Noorderbreedtegraad en rond de 30ste Zuiderbreedtegraad, daarom wordt dat wel de koffiegordel genoemd. Temperatuur, hoogteligging van de plantage, vochtigheidsgraad van de lucht, zon en wind zijn daar gunstig, net zo goed als de gesteldheid van de bodem.

Bonen
Voor onze koffies gebruiken we bonen uit meerdere koffiegebieden: Zuid- en Midden Amerika, Afrika en Azië. Bijna uitsluitend mooie Arabica’s, soms aangevuld met een mooie Robusta voor extra pit.

Arabica bonen gelden voor de kenners als de meer verfijnde bonen, met meer smaaknuances. Deze bonen groeien aan hoge struiken, in Centraal- en Zuid-Amerika, delen van Afrika en in Azië. Vaak op grotere hoogtes tot ongeveer 2000 meter. De bonen bevatten minder cafeïne en hebben een hogere zuurgraad dan Robusta bonen. Robusta bonen komen met name uit Afrika en Vietnam, zijn vaak minder complex (vlakker van smaak) en bevatten meer cafeïne. Wij gebruiken soms een hogere kwaliteit Robusta om de melange met name geschikt te maken voor espresso of ristretto.

Sourcing
Door onze inkoopactiviteiten zijn wij verbonden met boeren in verschillende landen. Daarom kopen wij de koffiebonen rechtstreeks in bij organisaties van kleine boeren, direct trade. Hierdoor creëren wij niet alleen werkgelegenheid, maar verbeteren we de vooruitzichten op de lange termijn voor deze gemeenschappen. Wij betrekken uitsluitend koffie van boeren die gecertificeerd zijn volgens de regels van Fairtrade, Rainforest en SKAL.  

De koffiecultuur is behoorlijk aan het ontwaken in Nederland. Meer en meer mensen vragen om cappuccino’s, espresso’s en lattes. Je kunt zeggen dat het met koffie net zo gaat als met wijn. Hoe meer we er van leren, hoe meer we de verschillen in kwaliteit gaan ervaren.

Bij onze branderij selecteren en branden we onze koffie sinds 1891. We zijn hartstochtelijk bij het selecteren van koffie die we branden.

We zijn trots op het zoeken naar de beste koffie voor onze klanten. Alle koffie wordt geselecteerd door een team van kenners. Het selecteren van de beste koffie is echt vakmanschap. Je kunt een prachtige koffie vreselijk slecht laten smaken, maar een slechte koffie kun je nooit lekker laten smaken.

Melangeren
Als je de juiste bonensoorten combineert vullen ze elkaar niet alleen aan, zoals in een goed huwelijk, maar brengen ze elkaars beste smaakeigenschappen naar voren, zoals in een perféct huwelijk. Onze keurmeesters melangeren (mengen) deze soorten zorgvuldig. Net zo lang tot ze ‘samenwerken’ om de unieke smaak te creëren.

Cupping
Koffie is een natuurlijk product. Daarom kunnen de eigenschappen van de groene koffiebonen van tijd tot tijd gaan verschillen tussen het moment van inschepen tot het moment dat we ze gaan branden. Om dit te testen ‘cuppen’ we constant monsters. Onze keurmeesters organiseren meerdere keren per week zo’n smaaktest.

Elke koffie wordt getest op zuurgehalte, smaak en body. Kleine hoeveelheden worden gebrand en gemalen. Vervolgens gaan we de koffie ruiken en proeven met een klein interval, twee keer achter elkaar. ‘Cupping’ is een kunst onder professionele koffiebranders en lijkt erg veel op wat professionele wijnproevers doen.

Het duurt jaren om je de techniek, het smaakpallet eigen te maken. Allemaal nodig om deze kunst te beheersen een scala aan koffies te kunnen beoordelen. 

Onze keurmeesters proeven heel wat af. Voordat een koffie in het schap ligt, hebben onze proefmeesters hem al zes keer getest! Wanneer het over onze koffie gaat laten we liever niets aan het toeval over.

Slow roast koffiebranden
Hoe werkt dat nu eigenlijk: koffiebranden? Het begint met de melange; een mix van verschillende bonen met allemaal hun unieke smaakeigenschappen. Deze mix wordt eerst gereinigd en gezuiverd en is daarna klaar om te branden. Het branden gebeurt in een oven. Dit gebeurt naar de specificaties van herkomst en de soort koffie: filter of espresso. Hier hebben we zelfs twee verschillende branders voor.

Ons vakmanschap komt volledig tot uiting in het branden van de koffie, waar alles draait om focus en precisie. Tijdens het branden van koffie veranderen de cellen in de koffiebonen en worden smaak, geur, vochtgehalte en kleur beïnvloed. We branden onze espresso lekker langzaam. Wel zo’n 14 minuten om hun unieke en delicate smaken tot z’n recht te laten komen. Alleen bij slow roast krijgen de bonen voldoende tijd om al die bijzondere karaktereigenschappen te ontplooien. Eenmaal gebrand worden ze afgekoeld met koude lucht en eventueel gemalen. Door het branden krijgt de boon zijn typische bruine kleur en neemt de omvang met ongeveer de helft toe. Om te zorgen dat de bonen niet verbranden worden de bonen als ze uit de oven komen gelijk afgekoeld met water en daarna zo snel mogelijk verpakt om je een optimale versheid te garanderen .

Vers
Goede koffie moet vers zijn en we willen geen zuurstof bij de koffie, daar wordt koffie oud van. Zonde van de smaak! Om dit te voorkomen gebruiken we voor al onze koffie een verpakking met aromaventiel. Door dit ventiel kan de koffie in de verpakking rustig uitademen (ontgassen), terwijl er geen zuurstof van buiten bij komt. Trouwens, voordat we de zakken afsluiten, jagen we ook nog alle zuurstof eruit. Op deze manier kunnen wij de koffie veel eerder verpakken en dus afsluiten van zuurstof. Het resultaat? De echte smaak van koffie blijft behouden. Kijk, dat noemen we pas echt vers!

Met 10 bar in je kopje
Als je echt het allerbeste wilt dan weet je wat je te doen staat! Versgemalen bonen en heet water dat met 10 bar door de koffie wordt geperst. Zo krijg je de meest prachtige crèmalaag die je maar kunt bedenken. Verser en lekkerder krijg je bijna niet! En de tijd dat dit alleen maar haalbaar was voor de horeca ligt gelukkig al lang achter ons. Want met de juiste apparatuur kun je tegenwoordig ook thuis volop genieten van het ultieme verse bonen koffiemoment.