Een nieuwe variant op de echte klassieker! Deze speculaastiramisu is zo ontzettend lekker, je gasten zullen verbaasd zijn. Je kan dit heerlijke dessert gemakkelijk 2 dagen van te voren maken. Wij hebben een Extra Dark Roast als koffie gebruikt, maar je kan gewoon je favoriete koffie gebruiken die je thuis schenkt.
Dit heb je nodig
- 400 ml slagroom
- 4 el kristalsuiker
- 500g mascarpone
- 500g speculaas
- 75 ml espresso (wij gebruiken de Extra Dark capsules van CoffeeMeister)
- 15g amandelschaafsel
- 2 el cacao
En zo maak je deze fantastische speculaastiramisu
- Klop de slagroom samen met de suiker stijf.
- Spatel de mascarpone hierdoor totdat je een egaal mengsel krijgt.
- Leg de helft van de speculaas in een schaal en schenk vervolgens de helft van de koffie hierover.
- Schep hier de helft van het mascarponemengsel overheen.
- Bedek deze laag met de rest van de speculaas en besprenkel dit met de overgebleven espresso.
- Schep de rest van het mascarponemengsel hierop en maak het geheel glad met een spatel.
- Rooster het amandelschaafsel zo’n 3 minuten in een koekenpan.
- Strooi de cacao over de bovenkant van de speculaas tiramisu en maak af met het amandelschaafsel.
Geniet van deze heerlijk tiramisu! Heb jij al een keer iets gemaakt met je favoriete koffie? Laat het ons weten en deel je recept met ons. 😊
Meer recepten bekijken? Klik hier voor alle recepten.