Slow Roast

Slow roast koffiebranden, hoe werkt dat nu eigenlijk? Het begint met de melange; een mix van verschillende bonen met allemaal hun unieke smaakeigenschappen. Deze mix wordt eerst gereinigd en gezuiverd en is daarna klaar om te branden. Het branden gebeurt in een oven. Dit gebeurt naar de specificaties van herkomst en de soort koffie: filter of espresso. Hier hebben we zelfs twee verschillende branders voor.

Ons vakmanschap komt volledig tot uiting in het branden van de koffie, waar alles draait om focus en precisie. Tijdens het branden van koffie veranderen de cellen in de koffiebonen en worden smaak, geur, vochtgehalte en kleur beïnvloed.14 minuten
We branden onze espresso lekker langzaam. Wel zo’n 14 minuten om hun unieke en delicate smaken tot hun recht te laten komen. Alleen bij slow roast krijgen de bonen voldoende tijd om al die bijzondere karaktereigenschappen te ontplooien.  Door het branden krijgt de boon zijn typische bruine kleur en neemt de omvang met ongeveer de helft toe. Om te zorgen dat de bonen niet verbranden worden de bonen als ze uit de oven komen gelijk afgekoeld en daarna zo snel mogelijk verpakt om je een optimale versheid te garanderen .