Fairtrade

Fairtrade-producten

 Wat is Fairtrade koffie?

Het Fairtrade keurmerk (ook bekend als het Max Havelaar keurmerk) is één van de bekendste keurmerken van Nederland. Fairtrade betekent eerlijke handel. Als je producten koopt die Fairtrade gecertificeerd zijn, is er een eerlijke prijs voor betaald aan de producent. Door Fairtrade koffie te kopen werk je mee aan een mooiere toekomst van de boeren. Maar Fairtrade is meer dan een keurmerk alleen. Ben je benieuwd naar de meerwaarde van Fairtrade? Lees dan snel verder.

Welke meerwaarde heeft Fairtrade voor de boeren?

  • Samen sta je sterker dan alleen. Samenwerken is voor kleinschalige boeren heel prettig. Zich aansluiten bij coöperaties levert veel voordeel op voor de koffieboeren, zoals het gezamenlijk inkopen van koffiestruiken.
  • Boeren hebben een eigen stem! Daarom kunnen ze mee beslissen over hun eigen toekomst. De boeren weten tenslotte het beste welke veranderingen er noodzakelijk zijn.
  • Fairtrade kiest bewust voor kleinschalige boeren. Het zijn vaak boeren die ver van de bewoonde wereld, vaak hoog in de bergen, hun familiebedrijfje runnen. Fairtrade geeft ook deze boeren kansen hun positie te verbeteren.
  • De Fairtrade minimumprijs en premie (inbegrepen bij de koffieprijs) dragen bij aan inkomensverbetering en duurzaamheid. De premie is een vast bedrag, waarover koffiekopers niet kunnen onderhandelen. Deze premie wordt ingezet voor sociale investeringen zoals gezondheidszorg, onderwijs of infrastructuur.
  • Fairtrade betekent aandacht voor klimaatverandering en bescherming van het milieu. Intussen zijn steeds meer producten die Fairtrade gecertificeerd zijn ook biologisch gecertificeerd.

De voordelen van Fairtrade koffie voor jou als consument

Je steunt de koffieproducenten met een eerlijke Fairtrade prijs

Wanneer je als consument koffie met een Faitrade keurmerk koopt, lever je zelf ook een grote bijdrage aan het steunen van de koffieboeren. Bij CoffeeMeister kopen we zo veel mogelijk rechtstreeks in bij boerenorganisaties zelf. Als kleinere boeren samenwerken in coöperaties en federaties kunnen we vaak direct van hen inkopen, onder de Fairtrade handelsvoorwaarden. Hierdoor bieden we de boeren een betere toekomst en kunnen we zelf genieten van kwaliteitskoffie!

Fairtrade koffie wordt gemaakt met liefde en passie!

Fairtrade koffie gaat over een eerlijk product, maar zeker ook over smaak. Wij weten dat de kwaliteit en de smaak van goede koffie altijd begint bij de boer. Fairtrade koffiebonen worden geteeld door boeren die met liefde en passie hier hun levenswerk van maken, en dus een echt topproduct kunnen leveren.

Heerlijke koffie = Fairtrade koffie

Fairtrade is dus goed voor de boer, goed voor de koffie en goed voor jou. Kort gezegd: we geloven dat de wereld toe is aan lekkere koffie waarvan iedereen beter wordt!

CoffeeMeister biedt verschillende koffies aan voorzien van het Fairtrade keurmerk, of je nu op zoek bent naar Espressobonen of Snelfiltermaling. Zo hebben wij het merk Café de Origen in het assortiment, waarvoor we de koffiebonen inkopen onder de Fairtrade handelsvoorwaarden.

Fairtrade Café de Origen

Café de Origen is een kwalitatief hoogwaardige Fairtrade koffie. De koffie wordt geproduceerd door kleine boeren in Peru, Honduras en Ethiopië, waar de koffie groeit op vruchtbare hellingen. Een melange van 80 tot 90% Arabica bonen zorgt voor de heerlijke karakteristieke smaak van Café de Origen.

Bij CoffeeMeister branden wij onze koffies zelf. Wanneer we nieuwe koffie melanges maken, dan hebben we maar één doel voor ogen: een unieke en onderscheidende smaak maken. Onze branders zijn dan ook altijd opzoek naar de perfecte melanges. Het resultaat: een aantal uitzonderlijke koffiemelanges die recht doen aan méér dan 100 jaar ervaring in het zoeken naar de beste koffie. En natuurlijk perfect gebrande koffie!

Bekijk ons Fairtrade aanbod.