De wereld van de koffiecups verteld door de Meister

Houd jij niet van bonen of kies je liever voor gemak? Je kunt koffie tegenwoordig in allerlei verschillende soorten en maten kopen. Denk hierbij aan koffiebonen, snelfiltermaling, koffiecups of koffiecapsules. Bij CoffeeMeister heb je koffie in veel verschillende melanges en een breed assortiment aan koffiecups ook wel koffiecapsules genoemd. Ben jij benieuwd hoe een koffiecapsule nu precies werkt lees dan snel verder!

Wat is een koffiecup en hoe werkt het?

Een koffiecup is een klein bakje waarin koffie is verpakt. De capsules van CoffeeMeister zijn van kunststof. Het bijzondere is dat de koffie luchtdicht wordt bewaard, waardoor deze tot wel een jaar na productie vers blijft. Deze capsule plaats je in een daarvoor geschikt koffiezetapparaat.  Op het moment dat je een koffiecup in je cup machine plaatst, worden er kleine gaatjes in de cup geprikt. Door deze gaatjes krijgt water toegang tot de inhoud van de koffiecups. Het water wordt vervolgens onder druk door de capsule met koffie geperst zodat je snel en gemakkelijk een heerlijke lungo of espresso kunt drinken.

We kennen natuurlijk allemaal de Capsules van Nespresso, tenslotte is Nespresso met koffiecapsules begonnen. CoffeeMeister biedt een breed assortiment aan cups en capsules in verschillende smaken en sterktes. Alle aangeboden cups en capsules bij CoffeeMeister zijn Nespresso compatible, dit wil zeggen te gebruiken in Nespresso machines.

Welke koffie drink jij?

De klassieke kopgrootte die je met een cup kan zetten is een lungo van 90 ml of een espresso van 40 ml. Deze drink je puur of met opgeschuimde melk als cappuccino of latte macchiato. Wil je hem nog intenser, ga dan voor een ristretto van 25 ml.  Of ga je toch voor een café americano? Zet dan een espresso en laat hier nogmaals een espresso inlopen zonder cup, alleen het water dus.

Hoe sterk drink jij je koffie?

Op elke koffiecup staat de intensiteit van de koffie. Dit is aangegeven op een schaal van 5 tot 12. Hoe hoger het getal, hoe sterker je de smaaktonen van de koffie proeft. Sommige smaaktonen spreken jou misschien meer aan dan anderen. Zo vind je een intense koffie met smaaktonen van chocola en karamel misschien wel lekker, maar met fruitsmaken niet.

Sterktes smaken

Hoe vind je de beste koffiecups die bij jou passen?

Bij elke capsule die je op Coffeemeister.nl vindt is de smaaktoon en intensiteit aangegeven. Dit varieert van chocoladetonen en fruitaccenten tot bloemachtige accenten. De intensiteit gaat van 5 t/m 12. Let bij het kiezen van jouw cup op de smaaktonen. Wat helpt is om te bedenken of je meer van evenwichtig of intense koffie houdt. Vind je sterke koffie te heftig, ga dan voor een lagere intensiteit (lager getal). Dit geeft je een richting waarin je jouw ideale koffiecup kunt vinden.

Als je echt van een milde koffie houdt probeer dan eens de Barzini Portofino (intensiteit 5). Een echt fluwelen afdronk en totaal geen bittere nasmaak, echt een koffie voor de hele dag. Of probeer de Barzini Napoli (intensiteit 7): een zachte smaak met aan het einde een afdronk van lichte cacao.

Ben je op zoek naar een koffie met een mooie balans tussen verschillende smaken maar houd je niet van een bittere afdronk? Probeer dan eens CoffeeMeister Medium of Manetti Azzurro. Heerlijke koffies die niet te zwaar zijn in de afdronk. (intensiteit 8)

Toch op zoek naar iets meer body? Een mooie crèma met een pittige afdronk?  Een koffie die je kan zetten als een mooie espresso maar ook geschikt is voor een lichte cappuccino? Probeer dan eens CoffeeMeister Dark Roast. (intensiteit 9)

Houd je van intens en pittig? Een mooi volle donkere crèma?  Ga dan voor de CoffeeMeister Extra Dark Roast of de Barzini Como. Prachtige koffies voor een heerlijke ristretto of espresso of voor een perfecte geschuimde cappuccino. (intensiteit 10 en 12)