Zelf Cold Brew maken

Zelf cold brew maken!

Ben jij benieuwd hoe je die bijzondere drankjes met koffie kan maken die je ook in de horeca kan bestellen? Wij vertellen vandaag in onze blog hoe makkelijk het is!

Heerlijke koffie drankjes voor de warme zomerdagen!

In het zonnetje wil je natuurlijk ultiem genieten met een lekker drankje in je hand. Wij hebben het ideale drankje voor jou. Namelijk cold brew coffee. Wat is het dan? Dit is koffie gemengd met koud water die je minimaal 12 uur moet laten trekken. Hierdoor creëer je een intense en zoete koffiesmaak. Je kunt een voorraad maken, zodat je cold brew coffee kunt drinken wanneer je maar wilt. Heerlijk toch? Check hieronder hoe je het zelf maakt.

Ingrediënten

- 80 gram snelfilterkoffie (TIP: gebruik Cafe de Origen Goud)
- 1 liter water
- Zak ijsklontjes
- Pak melk (bepaal zelf de hoeveelheid)

Benodigdheden

- Grote pot (of bak)
- Zeef
- Passeerdoek of gewone koffiefilter
- Glazen fles
- Hoog glas

Aan de slag met cold brew coffee

  1. Doe de snelfilterkoffie van Café de Origen in een grote pot of bak. Hierin moet minimaal 1 liter water passen.
  2. Schenk het water over de koffie en dek daarna de pot of bak goed af. Het mengsel dient nu minimaal 12 uur in de koelkast te brouwen.
  3. 12 uur gewacht? Dan kun je de koffie gaan filteren. Dit kan met een passeerdoek of een gewone koffiefilter. De filter leg je in de zeef en schenk dan hierover de koffie.
  4. De gefilterde koffie kun je in de koelkast bewaren in een glazen fles of verdeel de koffie over meerdere kleine flesjes
  5. Het is tijd om de cold brew coffee te serveren. Doe wat ijsblokjes in een hoog glas en schenk de cold brew coffee erbij. Je kunt naar wens melk toevoegen, maar het is zonder melk ook erg lekker. Dit wordt genieten!

Tip!

Maak zelf een limoncello cold brew tonic. Dit drankje is super makkelijk om te maken en ook onweerstaanbaar lekker. De mix van cold brew coffee met de zuurgraad van de citrussmaak is een top combinatie.

Ingrediënten voor 1 deze ijskoffie drank:

- 125 ml cold brew coffee nodig
- 40 ml limoncello
- 125 ml mediterranen tonic
- IJsklontjes
- Garnering: partjes citroen

 Limoncello Cold Drip

Probeer het nu zelf en geniet deze zomer volop! Nog meer inspiratie opdoen voor heerlijke drankjes? Check dan onze receptenpagina of ga direct naar dit heerlijke Espresso Martini recept.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.