Watermeloenkoffie: Een onverwachte zomerse twist!

Watermeloenkoffie: Een onverwachte zomerse twist!

Watermeloenkoffie is een gewaagde mix van de zoete, sappige smaak van watermeloen en de opwekkende kick van koffie. Het is een drankje dat perfect is voor de zomer of wanneer je gewoon zin hebt in iets anders en spannends.

Of je nu een koffieliefhebber bent die op zoek is naar een nieuwe twist of een avontuurlijke zoetekauw die wil experimenteren met smaken, deze informele watermeloenkoffie is absoluut het proberen waard. Het recept is eenvoudig en vereist slechts een paar ingrediënten om van start te gaan.

Dus zet je schrap en bereid je voor op een unieke smaakervaring! Volg gewoon de onderstaande stappen en je bent klaar om te genieten van je eigen glas verfrissende watermeloenkoffie.

Laten we beginnen met het recept!

Ingrediënten:

 • 1 kopje vers gezette koude koffie (bij voorkeur Redbeans Gold Dark of Barzini Firenze )
 • 1 kopje watermeloenpuree (gepureerde watermeloen zonder zaden)
 • 1-2 theelepels suiker (optioneel, naar smaak)
 • Ijsblokjes
 • Bruisend water
 • Verse muntblaadjes (optioneel, ter garnering)

Instructies:

 1. Begin met het maken van de watermeloenpuree. Snijd een stuk watermeloen, verwijder de zaden en pureer het vruchtvlees in een blender of met behulp van een staafmixer. Meet 1 kopje watermeloenpuree af voor dit recept.
 2. In een glas combineer je de koude koffie en watermeloenpuree. Roer goed om ze te mengen. Proef de mengeling en voeg suiker toe naar smaak, afhankelijk van hoe zoet je het wilt hebben.
 3. Voeg een paar ijsblokjes toe aan het glas om de drank koel te houden.
 4. Giet bruisend water in het glas tot de gewenste hoeveelheid. Begin met een kleine hoeveelheid en voeg meer toe als je een sprankelender drankje wilt.
 5. Roer voorzichtig om de ingrediënten te combineren.
 6. Garneer de bruisende watermeloenkoffie met verse muntblaadjes voor een extra vleugje frisheid.
 7. Serveer direct en geniet van je verfrissende bruisende watermeloenkoffie!

Dit recept is perfect voor warme zomerdagen wanneer je zin hebt in iets verkoelends en verrassends. Probeer het uit en laat de combinatie van watermeloen, koffie en bruisend water je smaakpapillen prikkelen.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.