Koffie granola met quinoa

Koffie granola met quinoa

Begin jij je ochtend ook altijd met een kopje koffie? En ben jij opzoek naar een knapperige topping lekker voor in de yoghurt of kwark? Dan is koffie granola het antwoord. Dit heerlijke en knapperige recept is de perfecte manier om lekker wakker te worden!

Wat is granola ?

Granola is een mix van granen, zaden en noten. Granola onderscheidt zich van de ontbijtfamilie, doordat het geroosterd wordt in de oven. Deze knapperige topping brengt je stofwisseling en spijsvertering goed op gang. Het bevat een goede balans van verschillende voedingsstoffen en voedingsvezels. Samen met de espresso geeft het recept een extra boost voor een energieke start van de dag.

Ingrediënten

  • 100 gr havermout
  • 75 gram havervlokken
  • 100 gr quinoa
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 100 gr mixed noten (door blender halen, zodat noten wat kleiner zijn)
  • 5 el honing (biologisch)
  • 1 el kokosolie
  • 1 kopje verse espresso
  • Snufje kaneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng alle droge ingrediënten samen en voeg kaneel toe.
  • Verwarm de kokosolie op laag vuur en voeg hier de honing en espresso aan toe.
  • Voeg alles samen en roer dit goed door tot het klonterig wordt.
  • Verdeel de massa op een bakplaat met bakpapier en plaats het in de oven voor ongeveer 15 a 20 minuten.
  • Laat het afkoelen en plaats het in een schone weckpot.

Welke koffie of espresso blend gebruiken wij voor onze granola?

Ben jij net als ons dol op een intense koffiesmaak? Maak dan gebruik van een sterke espresso. Wij hebben gekozen voor de Roots cups Extra Dark. Deze powerkoffie heeft aardse smaken, is stroperig en volzoet.

Varieer

Het recept hieronder is onze favoriete combinatie, maar je kunt altijd variëren. Afhankelijk van waar jij zin in hebt. Je kunt je volledig laten gaan, gebruik eens agavesiroop in plaats van honing of speculaaskruiden in plaats van kaneel. Met zelfgemaakte granola kun je echt alle kanten op!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.