Koffie energieballetjes!

Koffie energieballetjes!

Als je van koffie en chocolade houdt, zul je dol zijn op deze zoete kleine energieballetjes! Ze zijn niet alleen super lekker, maar geven je ook nog eens een energie boost om er nog even tegenaan te kunnen gaan. Ze zijn het perfecte tussendoortje voor het sporten, onderweg of als je gewoon op zoek bent naar een gezonde snack.

Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en in minder dan 10 minuten sta jij al te smikkelen en te smullen! Gemakkelijker dan dit kan het bijna niet!

Heb jij ook zo een last van een after dinner dip?

Deze energieballetjes zorgen ervoor dat je snack langzamer wordt verteerd en de suikers dus trager in het bloed opgenomen worden. Je energie wordt hierdoor over de hele dag verdeeld en voel je je langer verzadigd.

Welke koffie of espresso blend hebben wij gebruikt voor onze energieballetjes?

Voor onze energieballetjes hebben wij gekozen voor de CoffeeMeister Dark Roast. Deze koffie heeft een mooie volle chocolade smaak, met hinten van hazelnoot en een klein vleugje fruit. De perfecte smaakcombinatie!

Ingrediënten

  • 140 gr rauwe cashewnoten
  • 3 eetlepels (20 gr) koffiebonen
  • 225 gr verpakt, dadels met zachte pitTip medjoul dadels zijn vaak zacht genoeg om zo te kunnen verwerken, als je voor andere dadels kiest laat ze dan 10 min weken.
  • 35 gr fijngehakte donkere chocolade

Laten we beginnen...

Stap 1
Doe de cashewnoten en koffiebonen in een keukenmachine en maal ze tot een grof, korrelig mengsel. Het is oké als er wat grote stukjes achterblijven.

Stap 2
Voeg de dadels toe en meng alles samen tot plakkerige deeg. Je zou het mengsel gemakkelijk tussen je vingers moeten kunnen knijpen.

Stap 3
Voeg de chocoladeschilfers toe en

Stap 4
Vorm met natte handen of een theelepeltje balletjes.

Bewaren?

De energieballetjes kun je prima enkele dagen afgesloten en gekoeld bewaren. Je kunt er ook voor kiezen om de overgebleven balletjes in te vriezen, dan zijn ze zeker twee maanden te bewaren.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.