Maak de perfecte Caramel Macchiato

Maak de perfecte Caramel Macchiato

Ben je dol op caramel macchiato, maar wil je er niet telkens voor naar het café rennen? Dan hebben we goed nieuws voor je! In dit recept delen we een supergemakkelijke manier om je eigen caramel macchiato thuis te maken. Je zult versteld staan van de romige smaak, de kick van de koffie en de zoete carameltoets. Dus pak je favoriete mok en maak je klaar om te genieten van deze heerlijke traktatie, gewoon vanuit je eigen keuken!

 

Ingrediënten:

 • 1 kopje verse koffie (bijvoorbeeld Roots, dark roast)
 • 1 kopje melk
 • 1 eetlepel karamelsaus
 • 1 theelepel vanille-extract
 • Slagroom (optioneel)
 • Karamelsiroop (optioneel)

 

Stappen:

 1. Bereid een kopje verse koffie volgens jouw gebruikelijke methode. We raden aan om een dark roast te gebruiken om de rijke smaken van de caramel macchiato goed tot hun recht te laten komen.
 2. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur. Zorg ervoor dat de melk niet begint te koken, maar alleen warm wordt.
 3. Voeg de karamelsaus en het vanille-extract toe aan de verwarmde melk. Roer goed door totdat de karamelsaus volledig is opgelost en het geheel goed gemengd is.
 4. Schuim de melk op met een melkopschuimer of door de melk krachtig op te kloppen met een garde totdat er een romig schuim ontstaat.
 5. Giet de verse koffie in een grote mok. Voeg langzaam de opgeschuimde melk toe, waarbij je het schuim tegenhoudt met een lepel zodat het bovenop blijft liggen.
 6. Voeg indien gewenst een toef slagroom toe bovenop het melkschuim en garneer met een scheutje karamelsiroop voor een extra zoete touch.
 7. Je huisgemaakte caramel macchiato is klaar om van te genieten! Roer de koffie en melk voorzichtig door elkaar voordat je elke slok neemt om de heerlijke smaken goed te mengen.


Met dit eenvoudige recept kun je thuis genieten van een heerlijke caramel macchiato! Experimenteer gerust met de verhoudingen en voeg naar smaak meer karamelsaus of vanille-extract toe. Je kunt dit recept ook aanpassen door extra toppings toe te voegen, zoals chocoladeschilfers of kaneel. Verwen jezelf met deze heerlijke koffiecreaties en geniet van het gemak van het bereiden van je favoriete drankje in je eigen keuken. Proost!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.