Dit is het drankje voor de lente: sweet latte

Dit is het drankje voor de lente: sweet latte

Yes, het is weer lente! Het zonnetje begint steeds meer te schijnen en de dagen worden weer langer. De temperatuur gaat per dag een beetje omhoog, wat betekent dat het tijd is voor een echte lentekoffie, namelijk de sweet latte. Eigenlijk zeg de naam al genoeg. Deze koffie is zoet en dus een perfecte lentekoffie.

Sweet Latte

Dit heerlijke recept maakt jouw lentedagen gegarandeerd een stuk beter. Deze verwenkoffie is makkelijk om te maken en de basisingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Je kunt voor deze koffie gebruik maken van koffiebonen of capsules. Lees hieronder wat je verder nodig hebt en ga snel aan de slag!

Ingrediënten

 • 1 espresso
 • 20 gram pinda’s
 • 100 ml volle melk
 • 3 el karamel siroop
 • 2 nougat blokjes
 • Slagroom als topping

Benodigdheden

 • Koffiezetapparaat
 • Melkopschuimer (niet in huis? Gebruik een steelpan + garde)
 • Latte macchiato glas

Instructies

 1. Om te beginnen is het handig om een latte macchiato glas, een koffiezetapparaat en een melkopschuimer (of een steelpan) klaar te zetten.
 2. Laat 3 eetlepels karamel siroop langs de zijkant in het latte macchiato glas lopen. Dit zorgt voor een mooi resultaat.
 3. Pak de melkschuimer, druk op de knop en schuim de volle melk op. Geen melkopschuimer in huis? Gebruik een steelpan. Je giet de volle melk in het steelpannetje en klopt de melk op met een garde. Ondertussen verwarm je de melk, maar het mag niet koken. Klaar? Giet de melk bij de karamel in het latte macchiato glas. Tip: gebruik koude melk in de zomer! 
 4. Zet een kopje espresso en schenk dit rustig bij de karamel. Tip: gebruik bijvoorbeeld de Dark Roast van CoffeeMeister. Een 100% arabica koffie met tonen van noten en kruiden wat erg lekker is voor de sweet latte.
 5. Verkruimel de pinda’s en strooi deze over de koffie. Als je liever een andere topping op je koffie hebt, kun je ook kiezen voor amandelschaafsel of zoete popcorn.
 6. De sweet latte is klaar! Geniet van deze lentekoffie met nougat blokjes.

Benieuwd hoe wij hem hebben gemaakt? Check onze instagram! Meer van dit soort lekkere koffierecepten? Bekijk onze receptenpagina!

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.