Chocolademelk met koffie voor koude dagen

Chocolademelk met koffie voor koude dagen

Als de dagen korter worden en de kou langzaam zijn intrede doet, is er één tijdloze traktatie die ons keer op keer geruststelt: een eenvoudig, oprecht kopje chocolademelk met een twist - de toevoeging van vers gezette koffie. Deze combinatie is perfect in zijn eenvoud en biedt niet alleen warmte maar ook een geruststellend genot in elke slok. Het rijke karakter van de chocolade vermengd met de tonen van koffie creëert een harmonie die perfect past bij de behoefte aan troost op koude dagen. Probeer nu deze verwarmende drank en ontdek zelf de betovering van deze klassieke favoriet.

Ingrediënten:

 • 2 kopjes melk (elk type naar keuze, zoals volle melk, amandelmelk, havermelk, etc.)
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 2 eetlepels suiker (of naar smaak)
 • 1/2 kopje vers gezette sterke koffie
 • Slagroom (optioneel)
 • Chocoladeschilfers of cacaopoeder voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze: 

 1. Verwarm de melk: Giet de melk in een steelpan en verwarm deze op een middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de melk niet kookt, maar net warm genoeg wordt om stoom af te geven.
 2. Voeg cacao en suiker toe: Voeg het cacaopoeder en de suiker toe aan de verwarmde melk. Roer goed met een garde tot het cacaopoeder volledig is opgelost en de suiker is opgenomen. Blijf verwarmen tot het mengsel begint te pruttelen.
 3. Koffie toevoegen: Giet de vers gezette koffie in de chocolademelk en roer goed om alles te combineren. Haal de pan van het vuur.
 4. Serveren: Giet de chocolademelk met koffie in mokken. Als je wilt, voeg dan een toef slagroom toe bovenop de drank en garneer met wat chocoladeschilfers of een snufje cacaopoeder.
 5. Genieten: Serveer de chocolademelk met koffie direct en geniet van deze heerlijke, verwarmende drank!

Voel je vrij om de verhoudingen van cacao, suiker en koffie aan te passen naar jouw persoonlijke voorkeur. En als je van extra smaak houdt, kun je een vleugje vanille-extract of een snufje kaneel toevoegen voor een extra dimensie aan de smaak!
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.