Affogato recept: heerlijk koffie dessert

Affogato recept: heerlijk koffie dessert

Heb jij dit Italiaanse dessert ook zo vaak op de menukaart in Italië gezien? Een affogato is de perfecte afsluiter voor je diner. Ben jij benieuwd hoe je dit heerlijke dessert kan maken? En welke koffie hier het meest geschikt voor is? In onze blog delen we het traditionele recept en een recept met een CoffeeMeister twist.


Wat is affogato koffie?

Affogato is Italiaans voor verdronken, best toepasselijk voor dit dessert. Want een affogato koffie is heel makkelijk om te maken. Je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig. Lekker genieten met je gasten aan tafel en binnen 3 minuten heb jij een heerlijk koffie dessert op tafel. Eigenlijk het perfecte dessert dus!

Espresso affogato recept: Aan de slag

Het traditionele recept is ontzettend makkelijk. Natuurlijk zijn er enorm veel variaties die je op dit lekkere koffie dessert kan toepassen, maar laten we beginnen met het traditionele recept. Wat heb je nodig?

• 1 bolletje vanille ijs
• Een dubbele shot espresso
• Een gekoeld glas

Doe 1 bolletje ijs in een glas, zorg ervoor dat het glas gekoeld is. Zo voorkom je dat het ijs gelijk smelt wanneer je de espresso toevoegt. Giet de espresso over het bolletje ijs.


Welke koffie of espresso blend gebruik je voor een affogato?

Voor dit dessert adviseren wij een mooie en krachtige espresso. Een Dark Roast of Extra Dark Roast zal de perfecte combinatie geven. Probeer eens met de Extra Dark Roast van CoffeeMeister, die heeft een mooie krachtige afdronk van heerlijke pure chocolade!

Variëren met een scheutje likeur

Een heerlijke variant op de traditionele affogato is de affogato met karamelsmaak. Helemaal als voor jou, als je toetje best zoet mag zijn, is dit echt een heerlijk dessert. Benieuwd?

Gebruik 1 bolletje karamelijs en giet hier een heerlijk karamel- of koffielikeur overheen. Giet de espresso over het ijs, voeg een heerlijk toefje slagroom toe en garneer met enkele mini stukjes fudge. Hier maak je je gasten echt blij mee.

Koffie van CoffeeMeister

CoffeeMeister gelooft dat koffie drinken veel meer is dan alleen het drinken van een kopje koffie om wakker te blijven. Het is een moment van ontspanning en genieten, om vervolgens meer energie te hebben. Fantastische koffie, gemak van online bestellen, maar vooral wij zijn er om je te laten genieten van de beste koffie ervaring. Bezoek onze website vandaag en ontdek onze uitstekende service en kwaliteit.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.