Het verschil tussen verschillende roastings.

Het verschil tussen verschillende roastings.

Vraag jij je wel eens af wat nu precies het verschil is in roasting? Welke koffie je nu eigenlijk het beste kan kopen als je een lekkere cappuccino wilt maken? Lees dan snel verder en kom erachter wat het verschil is tussen de Medium, Dark en een Extra Dark.

 

Medium Roast

Doordat de koffiebonen een iets langere ontwikkeling doormaken is de aciditeit/ fruitsmaak lager en de zoetheid hoger.

De smaken zijn meer gebalanceerd en de aroma’s ronder. Medium roast koffiebonen zijn zeer geschikt voor een lekkere lungo of complexe espresso en voor milde melkvarianten. Probeer eens de CoffeeMeister Medium perfect voor elk moment van de dag, een mooie volle crèma met een volle afdronk. Manetti Azurro is ook echt een aanrader!

Dark Roast

Deze koffie wordt langer gebrand hierdoor krijgen de bonen een hogere temperatuur en dat proef je. De koffie heeft daardoor een krachtigere en kruidige smaak. Dark Roast wordt vaak dan ook gebruikt voor een krachtige espresso of een heerlijke cappuccino. Probeer dan eens de Barzini Roma of Café de Origen Dark Roast.

Extra Dark Roast

Deze koffie heeft meer roast smaak en een hoge mate van bitters en kruidigheid. Vaak wordt deze koffie met melk gedronken zodat er nog wel een mooie koffiesmaak overblijft. Denk hierbij aan latte macchiato of een pittige cappuccino. Voor de echte liefhebbers die van een volle koffiesmaak houden. Probeer eens de Manetti Rosa of Roots Extra Dark Roast.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.