Koffiemachine reinigen? Zo doe je dat!

Koffiemachine reinigen? Zo doe je dat!

We houden allemaal van lekkere koffie, Maar als je echt optimaal wilt genieten van dat ene heerlijke bakje koffie dan is het echt belangrijk om je koffiemachine regelmatig te reinigen.

Als het goed is reinig, ontkalk en wissel je de filter regelmatig wanneer je koffiemachine erom vraagt. Top, want dit is zeker de basis maar toch zijn en nog een aantal andere tips die we graag met je delen.

Maar nu zijn er wat schoonmaakpuntjes die toch regelmatig worden vergeten 😊 Helemaal niet erg. We helpen je graag op weg met een paar extra tips voor het reinigen van je koffiemachine of espressomachine. 

Tip 1: Bonenreservoir schoonmaken

Haal eens in de zoveel tijd een droge doek door het bonenreservoir van je koffiemachine of de hopper van je koffiemolen om vet restanten van de koffiebonen weg te vegen. 

Tip 2: Ontkalken van het waterreservoir

Ontkalk regelmatig je waterreservoir. Water zet kalk af, dit zie je in verloop van tijd terug aan het waterreservoir. ( LET OP: Bij gebruik van een waterfilter, deze eerst verwijderen.) doe een ontkalkingstablet in het reservoir en vul met warm water. Laat een half uurtje staan en was daarna het waterreservoir goed af. 

Tip 3 : Vergeet de binnenkant van de machine niet!

Als je alle losse onderdelen uit de machine hebt, haal dan ook eens een doek door de vrijgekomen ruimtes van de koffiemachine. 

Tip 4: de dagelijkse schoonmaak

  • Waterreservoir vullen, ververs het water in het waterreservoir dagelijks voor een constant perfect kopje koffie.
  • Lekbak en residubakje legen en spoelen met warm water.
  • Melksysteem reinigen
  • Melksysteemonderdelen spoelen onder of weken in warm water.

Met deze tips geniet jij elke dag van je favoriete koffie!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.