Hoeveel kopjes koffie mag je per dag drinken? 

Hoeveel kopjes koffie mag je per dag drinken? 

Koffie is misschien wel het meest populaire drankje ter wereld. Miljarden mensen genieten hier elke dag van maar hoeveel koffie per dag is gezond? En hoe beïnvloedt een kopje koffie ons lichaam? In onze blog gaan we dieper in op de gezonde aspecten van koffie.

Hoe lang werkt koffie in je lichaam?

Hoe lang koffie in je lichaam aanwezig is, is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals de hoeveelheid cafeïne maar ook de snelheid waarmee je lichaam cafeïne afbreekt. Maar over het algemeen duurt het ongeveer 4 tot 6 uur. Het is belangrijk  om rekening te houden met je eigen tolerantie. Vermijd ook koffie voor het slapen gaan, want cafeïne kan je slaapritme beïnvloeden.

Hoeveel kopjes koffie per dag is gezond?

Het maximaal aantal kopjes koffie per dag varieert, maar gemiddeld wordt geadviseerd niet meer dan vier kopjes koffie per dag te drinken.

Koffie bevat cafeïne, een stof die onze hersenen en lichaam activeert en ons een energiek gevoel geeft. Cafeïne is ook bekend om het verbeteren van onze concentratie en het verhogen van onze fysieke en mentale prestaties. Echter, teveel cafeïne kan leiden tot verslaving en bijwerkingen zoals  slaapproblemen en nervositeit. In 1 kopje koffie van 110ml gezet met een bonenmachine zit ongeveer 75 mg cafeïne.

Koffie en sporten?

Fantastische combi, koffie en sporten! Drink een heerlijke espresso net voor het sporten, want koffie staat bekend om het verbeteren van onze fysieke prestaties. Cafeïne bevordert onze alertheid en verhoogt onze energieniveaus. Deze eigenschappen helpen bij het uitvoeren van intensieve oefeningen en het verbeteren van prestaties. Maar wil je toch minder cafeïne binnenkrijgen? Dan bestaat er natuurlijk altijd nog heerlijke decaf koffie.

Cafeïnevrije koffie de oplossing voor de echte koffieliefhebber

Is vier kopjes koffie op een dag niet denkbaar voor jou? Drink je het liefst de hele dag koffie? Probeer dan eens cafeïnevrije koffie. Cafeïnevrije koffie kan een hele mooie oplossing zijn voor mensen die te veel cafeïne toch willen vermijden.

Belangrijk is wel om te onthouden dat ook in cafeïnevrije koffie altijd een klein beetje cafeïne kan bevatten. Van ons merk Barzini hebben we heerlijke cafeïnevrije koffiebonen of van Café de origen een snelfilter variant. 

 

Koffie van CoffeeMeister

CoffeeMeister gelooft dat koffie drinken veel meer is dan alleen het drinken van een kopje koffie om wakker te blijven. Het is een moment van ontspanning en genieten, om vervolgens meer energie te hebben. Fantastische koffie, gemak van online bestellen, maar vooral wij zijn er om je te laten genieten van de beste koffie ervaring. Bezoek onze website vandaag en ontdek onze uitstekende service en kwaliteit.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.