Collectie: Manetti

8 producten

Sort by

Sort by

  • UITGELICHT
  • BEST VERKOPENDE
  • ALFABETISCH: A-Z
  • ALFABETISCH: Z-A
  • PRIJS: LAAG NAAR HOOG
  • PRIJS: HOOG NAAR LAAG
  • DATUM: OUD NAAR NIEUW
  • DATUM: NIEUW NAAR OUD
SORT
  • UITGELICHT
  • BEST VERKOPENDE
  • ALFABETISCH: A-Z
  • ALFABETISCH: Z-A
  • PRIJS: LAAG NAAR HOOG
  • PRIJS: HOOG NAAR LAAG
  • DATUM: OUD NAAR NIEUW
  • DATUM: NIEUW NAAR OUD

Manetti

Manetti werkt met gevoel voor tradities en authenticiteit, in een hedendaagse setting. Kijkend naar wat er speelt en wat er ontwikkelt. Ingegeven door grootvader Silvio, die ‘weigerde Hollandse koffie te drinken’, was het overbrengen van het Italiaanse gevoel voor koffie het begin van deze innoverende missie.

Top kwaliteit bonen, een gepassioneerd en gedreven team, ervaren melangeurs en een eigen branderij. Stuk voor stuk ingrediënten voor deze unieke Italiaanse beleving. Opgericht in 2007 en inmiddels verkrijgbaar bij meer dan 500 horecazaken in Nederland. Zo worden de bonen van Manetti onder meer gebruikt in alle horecazaken waar sterrenkok Ron Blaauw bij betrokken is.

Tostatura lenta

Onze keurmeesters melangeren de bonen zorgvuldig. Net zo lang tot ze samenwerken om de unieke Manetti smaak te creëren. Koffie zoals ze dat graag drinken in Italië. De echte pure, krachtige smaak. Voor iedere variant uit ons assortiment maken we de melange net iets anders. En ook het brandproces verschilt. Tijdens het branden van de koffie veranderen de cellen in de koffiebonen en worden smaak, geur, kleur en vochtgehalte beïnvloed.

Onze bonen worden langzaam geroosterd gedurende minimaal 14 minuten. Alleen bij deze wijze van branden krijgen de koffiebonen voldoende tijd om al die bijzondere karaktereigenschappen te ontplooien en hun smaak af te geven.

Waar zie je Manetti?

Manetti espresso wordt op diverse horeca locaties in Nederland geschonken. Ook de culinaire top van Nederland werkt graag met Manetti.

Ron Blaauw, horeca ondernemer met meerdere succesvolle gastrobars in Amsterdam en omstreken, bekroond met een Michelin ster en Manetti gekozen op basis van smaak en uitstraling.

Luc Kusters, chef kok en eigenaar van Bolenius restaurant in Amsterdam, vooruitstrevend als het gaat om de Hollandse groenten, zeer nauw betrokken bij de Dutch Cuisine. Het restaurant met eigen moestuin op de Zuid-As! Bolenius restaurant is bekroond met een Michelin ster in 2017, Manetti gekozen vanwege uitstraling, smaak en biologisch, een van de speerpunten van Bolenius restaurant.

Valentijn Bergers, eigenaar van het nieuwe en veelbelovende restaurant The Lemon Tree Deventer koos voor Manetti voor de excellente smaak en liet zelf de gelimiteerde Manetti design espressomachine plaatsen. De designmachine uitgevoerd in spierwit is een enorme match met het Scandinavische thema van hun keuken

Manetti Verde Oro en Manetti Verde Bar

100% Biologisch, pittig, krachtig en sterk.

Beleef Italië in elk kopje! Een krachtige en sterke espresso of een licht bittere lungo. Van de ambachtelijke Italiaanse branding tot de typisch Italiaanse volle smaken. De bonen komen uit speciaal geselecteerde gebieden, waardoor ze u de optimale smaakbeleving laten ervaren.

Proef bij de Oro-koffie een prachtige balans tussen rinsheden en chocoladebitters. Ervaar bij de Bar-koffie romige aardse smaken, pure cacao en walnoten. Voor de lungodrinker biedt deze koffie optimaal genot. Oro is er voor een heerlijke lungo met een zachte chocoladenasmaak, die uw kopje koffie een bijzonder karakter geeft. Voor de koffiedrinker die op zoek is naar iets meer pit is de Bar ontwikkeld; pittig, krachtig en sterk. Een echte oppepper!

Ook de verfijnde lattedrinker kan genieten van deze intense koffie, die door zijn zachtheid een melkchocoladesmaak creëert. Of de intense variant, die door het volle en stevige karakter een mooie koffiesmaak behoudt.

Manetti Azzurro

100% UTZ gecertificeerd, zoetjes, vol, donker, kruidig en fris.

Deze koffie heeft het allemaal! Zoetjes, vol, romig, zacht, donker, kruidig, fris… Een complete koffie die iedereen super zal waarderen. De smaakexplosie die deze koffie met zich meebrengt is: hoog nootgehalte, in combinatie met melkchocolade en kruidigheid van laurier. De toevoeging van een beetje robusta zorgt voor een mooie body in deze koffie. De Indiaanse koffie zorgt voor de kruidige pittigheid, de Ethiopische en zachte Zuid-Amerikaanse arabica's geven deze ‘sublieme blend’ een lange afdronk.

Een unieke koffie die voor zowel een volautomaat als halfautomaat perfect is. Deze karakteristieke melange is geschikt voor een pittige koffiedrinker. Als melkkoffie zullen met name de chocolade- en notentonen overeind blijven en naar heerlijke Belgische pralines doen smaken.

Manetti Rosa

Deze typisch Noord-Italiaanse espresso heeft zijn smaak te danken aan de krachtige koffie uit o.a. Indië, aangevuld met de zacht zoete koffie uit Brazilië. Hierdoor is dit een intense koffie voor de liefhebber van kruidige espresso en vol romige melkvarianten. Met tonen van kruidnagel, zacht zoet van karamel en dadels en een hintje van anijs.

Als lungo krijgt deze koffie het karakter van koffie met een vol en lang kruidig aroma. Als melkkoffie zullen de kruidige smaken van de koffie, samen met het zacht romige van de melk, zorgen voor een overheerlijke cappuccino die niet alleen naar melk, maar ook naar espresso zal smaken.